Zondagvoetbal: Westlandia en VELO winnen

De voetballers van Westlandia hebben goede zaken gedaan in de derde divisie B. De Naaldwijkers waren in Haaksbergen te sterk voor HSC'21. In de eerste klasse B won VELO de streekderby van Den Hoorn.

Derde divisie B

HSC 21 - Westlandia

Westlandia heeft goede zaken gedaan in de derde divisie B. Uit tegen HSC'21 won de ploeg van Edwin Grünholz met 1-3. Westlandia kwam in de 24e minuut achter door een doelpunt van Bas Postma. Vier minuten later stond het alweer gelijk door een treffer van Adnan Bajic. Net voor rust kon Westlandia op een 1-2 voorsprong komen, maar de kopbal van Jeroen Spruijt werd door de doelman Brammer over het doel getikt.

In de tweede helft kreeg Westlandia een penalty nadat de bal tegen de hand van HCS-verdediger Grondman kwam. Bajic was vanaf elf meter trefzeker en maakte de 1-2. In de slotfase van de wedstrijd kreeg HSC nog een vrije trap op de rand van het 16 meter gebied, maar kon niet scoren. In de counter maakte Westlandia de 1-3 door in het lege doel van HSC te schieten.

Den Hoorn - VELO

VELO heeft in de eerste klasse B de streekderby tegen Den Hoorn gewonnen. In een aantrekkelijke maar felle wedstrijd werden er maar liefst 8 gele en 1 rode kaart getrokken. In de 23e minuut kwam VELO op voorsprong. Een gegeven penalty werd benut door Cem Sahin. In de 28e minuut was het weer Sahin die scoorde en bracht de stand op 0-2. Anthony Sintniklaas zorgde op slag van rust voor de 1-2 door een penalty te benutten.

Na rust kreeg Jeffrey Beukenholdt van VELO nog een grote kans, maar stond keeper Robert-Jan Kuipers in de weg. Ook in de rebound werd er niet gescoord. VELO moest de wedstrijd met 10 man uitspelen na een rode kaart van Joren Tromp. Ondanks een man minder scoorde VELO nog een keer. Het was Abbes Rahmoune die de eindstand bracht op 1-3.