Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Basisteam politie Westland komt agenten tekort'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 19 december 2017 15:55

Foto: Archieffoto


Het basisteam van de politie Westland heeft zestien agenten te weinig. Dat blijkt uit een rapport van de Algemene Rekenkamer. Het tekort is een gevolg van de reorganisatie bij de politie. Volgens de teamchef is de werkdruk op zijn mensen groot, zo valt te lezen in het dinsdag gepubliceerde rapport Focus op 'kansrijke' aangiften bij de politie.

De Algemene Rekenkamer acht het aannemelijk dat de personeelskrapte en de dynamiek in de gemeenten Westland en Midden-Delfland een rol spelen bij het feit dat het basisteam Westland er langer over doet om aangiften in behandeling te nemen dan het landelijk gemiddelde. Gemiddeld wordt zo'n 70 procent van de aangiftes binnen 10 dagen in behandeling genomen. In Westland wordt nog net geen score van 60 procent binnen 10 dagen gehaald.

In de afgelopen zomer kon de minimale sterkte van het basisteam niet eens worden gehaald en moesten andere teams in het district (Delft en Rijswijk) bijspringen. Ook met de kerstdagen en de jaarwisseling zijn de roosters volgens de teamchef niet meer kloppend te krijgen. Voor de reorganisatie tot nationale politie reden er nog 4 auto's dag en nacht door het gebied heen voor noodhulp, nu zijn het er nog maar 2.

Feestweken
De politie vreest verder dat de steeds groter wordende feestweken in Westland ten koste gaan van andere taken. Een concrete onderbouwing van deze bewering ontbreekt volgens de Algemene Rekenkamer. Burgemeester Van Ardenne zou een dergelijke onderbouwing wel graag willen hebben.

De Algemene Rekenkamer onderzocht hoeveel tijd er voorbijgaat tussen het moment dat iemand aangifte doet en het moment dat de politie die aangifte in behandeling neemt. Ook werd er gekeken of het op het platteland langer duurt voordat een aangifte wordt opgepakt dan in stedelijke gebieden, en of aangiften in de zomermaanden langer blijven liggen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS