Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Er gloort hoop aan de horizon' voor museum RockArt

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: vrijdag 12 april 2019 10:50

Foto: Dennis van Schie


Museum RockArt in Hoek van Holland is in gesprek over twee nieuwe locaties om naar te verhuizen. Eigenaar Jaap Schut heeft een positief gesprek gehad over een mogelijke verplaatsing naar het Oude Raadhuis in Alphen aan den Rijn. Schut is ook over een andere locatie in gesprek, maar die wil hij nog even voor zich houden.

RockArt is al een aantal jaar aan het proberen om te verhuizen naar een groter pand. In eerste instantie wilde Schut naar Westland of Den Haag, maar beide gemeenten zagen hier van af. Maar nu "gloort er hoop aan de horizon", aldus Schut.

Alphen aan den Rijn biedt een groter oppervlakte dan het huidige pand aan de Hoekse Zekkenstraat. Daarnaast zou het oude Veronicaschip, dat vorige eeuw illegaal radioprogramma´s uitzond, mogelijk ook naar Alphen kunnen komen. Dit zou dan op loopafstand van het museum te bereiken zijn in een nabij gelegen park. 

Als alles lukt, hoopt Schut nog aan het eind van dit jaar te verhuizen naar een andere locatie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS