Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Gebiedscommissie wordt betrokken bij 24 uurshoreca'

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 5 september 2019 13:44

Foto: Signbiblio


De gebiedscommissie zal worden betrokken in de besluitvorming over een 24 uurshorecagelegenheid die mag komen in Hoek van Holland. In het vernieuwde horecaplan is eerder door B en W van Rotterdam vastgesteld dat een dergelijke zaak er mag komen, met als doel het verlevendigen van de badplaats.

CDA Rotterdam heeft in juli schriftelijke vragen gesteld over deze beslissing, aangezien de Hoekse gebiedscommissie er fel op tegen was. De partij vroeg onder meer om een verduidelijking van het besluit en om nogmaals in overleg te gaan met de gebiedscommissie. Burgemeester Ahmed Aboutaleb antwoordt dat het verlenen van de 24 uursvergunning "past binnen de ambities van het college en de gebiedscommissie". Eerder werden ook de openingstijden van horecagelegenheden aan de noordkant van het strand verruimd om die locatie te verlevendigen.

Een van de angsten van de gebiedscommissie is dat een 24 uursgelegenheid negatieve invloed heeft op het woongenot in het dorp. Om dit te voorkomen moet de beoogde horecavoorziening tussen het dorp en het strand komen. "Het college heeft in zijn overwegingen rekening gehouden met het woon- en leefklimaat voor omwonenden", aldus burgemeester Aboutaleb. 


Daarnaast laat de burgemeester weten dat de gebiedscommissie inspraak zal hebben bij de invulling van het concept of de ondernemer. Potentiële uitbaters moeten namelijk hun plan presenteren. De gebiedscommissie krijgt ook een stem in dit proces.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS