Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Geen taakstelling meer voor woningcorporaties'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 15 november 2019 16:11

Foto: Raadslid Andre van den Berg 1


GemeenteBelang Westland vindt dat moet worden afgestapt van afspraken van de gemeente met de woningcorporaties, waarin een taakstelling staat voor nieuwbouw van sociale huurwoningen. Volgens raadslid André van den Berg zijn de Westlandse corporaties financieel niet in staat om alle (investerings)opgaven te realiseren. Daarom moet voorrang gegeven worden aan het behouden van de Vestiawoningen voor de Westlandse markt boven de productie van nieuwe sociale huurwoningen.

Van den Berg verwijst in schriftelijke vragen aan het college naar het besluit van buurgemeente Rijswijk om in een nieuw convenant met woningbouwverenigingen geen taakstellingen meer af te spreken voor nieuwbouw, maar wel voor groot onderhoud en maatregelen voor de energietransitie. Volgens de Rijswijkse raad kan nieuwbouw niet zonder fikse kortingen door de gemeente op de grondprijs en zijn de inwoners het meest gebaat bij onderhoud en duurzame verbetering van de bestaande sociale woningen.

GBW wil weten of het Westlandse college het voorbeeld van Rijswijk gaat volgen. Ook wordt gevraagd of het college zich nog gebonden voelt aan regionale afspraken over het bouwen van sociale huurwoningen voor de regionale woningmarkt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS