Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Iedereen staat klaar om Lunchroom Bijzonder te helpen'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: dinsdag 10 september 2019 08:38

Foto: Lunchroom Bijzonder


"Overweldigend en niet normaal", zo noemt Miranda van Roon de reacties die zijn binnengekomen op het nieuws dat afgelopen weekeinde is ingebroken bij Lunchroom Bijzonder aan de Hoofdstraat in De Lier. De hele dag lieten personen en bedrijven weten klaar te staan voor hen en de medewerkers.

De inbrekers forceerden een achterdeur en kwamen zo het restaurant binnen. Daarbij werden de kassalade en een fooienpot meegenomen die was bedoeld voor een uitje met medewerkers. Bovendien werd veel schade aangericht.

Van Roon laat aan de WOS weten veel reacties binnen te hebben gekregen op Facebook en via mailtjes. "Maar ook mensen die spontaan de lunchroom binnenkomen en 10 euro doneren. Ook hebben we aanbiedingen gehad van bedrijven om een fooienpot-uitje te organiseren. Dit is overweldigend."

Er is de komende tijd nog genoeg te doen om de schade te herstellen. "Maar als je ziet hoe ook daar op wordt ingesprongen. Bedrijven met deuren, sloten, de timmerman. Iedereen staat klaar om het op te pakken."

In de Lunchroom zijn overigens wel camera's aanwezig, maar die hebben de inbrekers niet gefilmd. "Dat is meer voor het in de gaten houden van onze achteringang. Omdat die wat verder weg zit, kunnen we zien of er geen collega's (bij Bijzonder werken voornamelijk mensen met een verstandelijke handicap, red.) naar buiten lopen." Bijzonder gaat binnenkort dus camerabewaking aanbrengen. "Je verwacht eigenlijk dat je het niet nodig hebt, maar dat is toch wel het geval."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS