Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Lelijke' aanlegsteigers in Gantel moeten weg

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 17 mei 2019 11:36

Foto: Vrijdagochtend lagen de steigers nog in het water


De aanlegsteigers in het riviertje de Gantel naast de Gantellaan in Monster moeten worden weggehaald. Dat meldt wethouder Snijders in reactie op vragen van Westland Verstandig. De gemeente Westland heeft botenverhuurder Booma Recreatie, dat de steigers heeft geplaatst, inmiddels gesommeerd tot actie over te gaan. De eigenaar van het bedrijf weigert echter vooralsnog.

De drijvende steigers liggen sinds maart in het water. Omwonenden werden door de aanleg verrast en trokken aan de bel bij Westland Verstandig. De bewoners vrezen voor overlast en vinden de steigers maar 'lelijke' dingen. Bovendien was de aangevraagde omgevingsvergunning nog niet verleend.

Die vergunningaanvraag heeft bootverhuurder Peter van Rijn inmiddels ingetrokken. Op advies van een ambtenaar die hem vertelde dat de vergunning zeer waarschijnlijk zou worden geweigerd, zo laat Van Rijn desgevraagd weten aan WOS Media. "De gemeente is waarschijnlijk bang voor commotie en wil de vergunning daarom afwijzen", zo doelt hij op het eerdere protest van omwonenden.

De bootverhuurder heeft inmiddels een brief van de gemeente gekregen, waarin hem wordt gevraagd de steigers weg te halen. Dat is hij echter niet van plan. "Ik heb een watervergunning van het Hoogheemraadschap Delfland en daar is mij verteld dat ik geen andere vergunningen nodig heb. Bovendien ben ik nog in afwachting van een reactie van de wethouder zelf."

Westland weerspreekt dat geen vergunning nodig is. "Er is wel een watervergunning door het Hoogheemraadschap van Delfland afgegeven, maar dat neemt niet weg dat er een omgevingsvergunning moet zijn om te kunnen plaatsen", zo is te lezen in de antwoorden. Ook een woordvoerster van Delfland noemt het, zonder inhoudelijk op de zaak in te gaan, onwaarschijnlijk dat tegen hem is gezegd dat een watervergunning voldoende is.


Wethouder Snijders is van plan actief te gaan handhaven als Booma Recreatie de steigers niet weghaalt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS