Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Lichten gemeentehuis branden 's nachts niet op volle sterkte'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 6 februari 2019 13:15

Foto: Tijdens een gemeenteraad staat het licht wel vol aan Foto WOS Media


"Het beeld dat de lampen van de Westlandse gemeentehuizen dag en nacht branden, is niet juist", dat zei wethouder Varekamp dinsdagavond in antwoord op een rondvraag van D66. De fractie trok aan de bel, omdat de panden aan de Verdilaan en Laan van de Glazenstad sinds de opening in 2017 er wel erg 'stralend' bijstaan. Dit zou niet stroken met het beeld dat Westland een energiezuinige gemeente is.

"Het is zo dat tijdens gebruiksuren - en dat is met regelmaat in de avond - de volle verlichting aan is", aldus Varekamp. "Maar het licht brand 's nachts niet op volle sterkte." Wel staan 's nachts de zogenoemde grondspots bij de vlaggen aan. "Dat is een bewuste keus geweest, omdat het beeldbepalend is."

De wethouder is dan ook niet van plan om daar binnenkort verandering in te brengen. "Maar als u dat anders ziet, dan kan het anders."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS