Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

"Maassluis moet in 2040 CO2-neutraal en klimaatbestendig zijn"

Door: Isma?«l de Bruijn

Gepubliceerd op: zaterdag 9 februari 2019 16:07


De gemeente Maassluis heeft onderzoek gedaan naar wat ervoor nodig is om in 2040 een stad te worden die CO2-neutraal is en die is aangepast aan het veranderende klimaat. Dat is gebeurd in het kader van het project 'Next Generation Woonwijken' van de Metropoolregio Rotterdam-Den Haag, waar de gemeente aan meedoet. 

Het doel van dat project is om oude, kwetsbare woonwijken waarin veel sociale problemen spelen te veranderen in duurzame, gezonde, toekomstbestendige en betaalbare woongebieden.

In 2040 moeten alle wijken in Maasluis energieneutraal en CO2-neutraal zijn, staat er in het rapport. Daarom moeten er per jaar 670 woningen van het gas af. Daarnaast moeten er per jaar op 650 woningen zonnepanelen worden aangelegd.

De aanpassing van de woonwijken aan de klimaatverandering moet ook in 2040 zijn afgerond. Drukbezochte pleinen en straten krijgen de komende jaren schaduwrijke looproutes met bomen. Iedere woonwijk moet rond 2040 tegen een stevige hoosbui kunnen.

Verder moet de leefbaarheid in de wijken in 2040 sterk zijn verbeterd. Alle bewoners moeten tegen die tijd trots kunnen zijn op hun wijk. Per jaar krijgt de gemeente er daarom 75 nieuwe arbeidsplaatsen bij. 10 daarvan moeten een relatie hebben met het versnellen van de energietransitie, waarbij dus afscheid genomen wordt van het gas. Tenslotte mogen in 2040 alleen schone voertuigen de wijken in.

De gemeente Maassluis overweegt een pilot te houden in Sluispolder. Op die plek wordt dan een poging gedaan om de genoemde doelstellingen uit het rapport te halen.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS