Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Midden-Delfland hoeft niet nog stiller'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 1 februari 2018 11:11

Foto: Henk Groenendaal


Midden-Delfland hoeft niet stiller te worden dan het al is. Dat concludeert het bureau Overmorgen na een online onderzoek onder in totaal 1.124 respondenten. De stilte en rust in de gemeente wordt over het algemeen gewaardeerd.

De gemeente wilde meer inzicht in de geluid- en stiltebeleving onder inwoners, ondernemers en bezoekers en liet daarom van 22 september tot 3 november een onderzoek uitvoeren. De resultaten daarvan zijn inmiddels verwerkt in een rapport. Bijna 90 procent van de respondenten is bewoner van Midden-Delfland, 3 procent geeft aan ondernemer te zijn en ruim 7 procent is bezoeker.

Uit het onderzoek blijkt, dat het overgrote deel van de bewoners niet vindt dat het de afgelopen jaren minder stil is geworden. "Op de oudere doelgroep na", aldus Overmorgen. De invullers geven aan zich vooral te storen aan overlast van verkeer en hangjongeren. Geconcludeerd wordt, dat de meeste overlast wordt ervaren in de kernen, met Schipluiden als uitschieter, en rondom rijks- en provinciale wegen.

Evenementen worden overigens minder als overlastgevend ervaren. Sterker, zowel bewoners als ondernemers geven aan dat er best met enige regelmaat (kleinschalige) evenementen georganiseerd mogen worden in de dorpskernen.

De conclusies en aanbevelingen uit het onderzoek worden meegenomen in het vernieuwde Actieplan geluid.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS