Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Onze escaperooms zijn veilig'

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 10 januari 2019 11:31


De vijf escaperooms in onze regio zijn naar eigen inzicht veilig genoeg. Dit blijkt uit een informatieronde van WOS Media langs escaperooms in 's-Gravenzande, De Lier, Hoek van Holland, Maasland en Monster. Aanleiding hiervoor was een brand in een escaperoom in Polen, waarbij vijf meisjes van 15 jaar om het leven kwamen.

Bij escaperoom Westland in 's-Gravenzande en de escaperooms bij de bowling in De Lier zijn de deuren nooit op slot, zodat mensen in een noodsituatie direct naar buiten kunnen. In de Zeetoren in Hoek van Holland zitten de deuren wel op slot, maar zodra er brand uitbreekt gaan de deuren automatisch open.

De escapebus in Maasland heeft noodstops, waardoor het spel bij paniek kan worden afgebroken. De deuren gaan dan automatisch open, maar kunnen ook handmatig worden geopend. Verder is alle diesel en olie die vroeger in de bus werd gebruikt uit voorzorg weggehaald.

Ook worden de spelers in elk van deze gelegenheid gemonitord met camera's, zodat er kan worden ingegrepen als iets niet verloopt zoals zou moeten. De gamemasters, degenen die de spellen monitoren, moeten te allen tijde hun scherm bekijken om in te kunnen grijpen bij een noodgeval. Voorgenoemde escaperooms zijn ook voorzien van ofwel rookmelders ofwel brandblussers.

Het St. Jozefklooster in Monster is officieel geen escaperoom, maar een groter etablissement waar codes moeten worden gekraakt. Omdat het gebruikt wordt door grote groepen hebben zij diverse brandveiligheidsmaatregelen getroffen. Zo zijn bijvoorbeeld de kaarsen afgesloten in glaswerk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS