Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Parkeerdruk bij gemeentekantoor zal afnemen'

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 1 december 2017 13:53


Het college van B en W van Westland ligt niet wakker van de parkeerdruk rond het nieuwe gemeentekantoor aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk. Dat valt op te maken uit het antwoord van het college op vragen van Westland Verstandig. "Het betreft een nieuwe werksituatie die inregeltijd vergt en waar ervaring mee moet worden opgedaan", zo schrijft B en W.

Bij het gemeentekantoor zijn 213 parkeerplaatsen gekomen. Die zijn, net als de omliggende straten, openbaar en vrij te gebruiken. Dat aantal voldoet aan de gestelde parkeernormen, aldus B en W,  maar het komt natuurlijk voor dat op piekmomenten het parkeerterrein vol is en gebruik moet worden gemaakt van parkeerplaatsen in de omgeving. Het college vindt dat niet zo'n probleem, omdat de parkeergraad bij woningen overdag minder is.

Overigens verwacht het college dat de overlast op termijn zal  afnemen. "Door het stimuleren van het gebruik van alternatief vervoer zoals de (elektrische) fiets en de mate van het eigentijds werken wordt verwacht dat de parkeerdruk op piektijden zal afnemen."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
WOS Sport vacature
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS