Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Roomkop-bakkerij' sluit wegens onveilige situatie

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: donderdag 6 februari 2020 16:07

Foto: WOS


De bakkerij in Monster die donderdag in het nieuws kwam vanwege het veranderen van de naam 'moorkop' naar 'roomkop' heeft haar deuren de rest van de dag gesloten. Op de Facebookpagina van de zaak laat de eigenaar weten dat er onveilige situaties zijn ontstaan in de winkel. "En de veiligheid van mijn medewerkers gaat voor alles!"

"Er kwam iemand in de winkel die per se een moorkop wilde. Mijn medewerkers voelden zich zo bedreigd dat ik heb gezegd dat ze winkel moesten sluiten", laat eigenaar Jurgen Verwoerd weten aan mediapartner Omroep West.

Verwoerd was donderdag zelf niet in de winkel. "Mijn medewerksters belden mij om te zeggen dat er iemand in de winkel stond die een moorkop wilde bestellen. Mijn medewerksters zeiden dat ze alleen roomkoppen hadden, maar die persoon bleef maar zeggen dat hij een moorkop wilde. Mijn medewerksters belden dat ze zich er niet prettig bij voelden. Omdat ik er zelf niet was heb ik ze gelijk gezegd dat ze de winkel dicht moesten gooien."

"Ik ben er echt helemaal moe van, dit vind ik geen normale zaak. En dat allemaal om een soort van traditie te beschermen", zegt eigenaresse Patricia Booister. "Er zijn veel negatieve uitingen gekomen en bedreigingen, dat had ik eigenlijk niet verwacht." Voor de bedreigingen is de politie gebeld, die houdt een oogje in het zeil. 

Volgens de bakker wordt moor ook wel eens vergeleken met Zwarte Piet, "waar gelukkig verandering in komt", zo schrijft hij. Over de naam moorkop heeft hij zelfs mailtjes gehad of het niet anders kon. Hij hoopt dat bakkers van Nederland 'de bakker van morgen worden' en dit voorbeeld volgen.

Net als de Monsterse bakker Jurgen Verwoerd gaat ook de Hema het woord moorkop niet meer gebruiken. Vanaf 30 maart heet het gebakje de 'Chocoladebol'.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS