Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Vergeet De Leuningjes en kies voor bundeling in centrum'

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: maandag 7 november 2016 20:32

Foto: Dennis van Schie


Investeer niet meer in De Leuningjes, maar concentreer de Poeldijkse culturele activiteiten in het centrum van het dorp. Benut daartoe het voormalige gebouw van Dario Fo aan de Voorstraat en de nabije Bartholomeuskerk plus de daarbij horende pastorie. Dat is de voorkeursvariant van de klankbordgroep die is ingesteld om samen met de initiatiefgroep 'Hart van Poeldijk' na te denken over de toekomst van De Leuningjes.

Dit voorkeursplan is maandag bekendgemaakt tijdens een inloopavond in partycentrum Vrienden. Daar werden de resultaten van de klankbordgroep gepresenteerd aan circa zestig belangstellende inwoners van Poeldijk en omgeving. Een belangrijk deel van cultureel centrum De Leuningjes aan de Julianastraat, waaronder de grote zaal, is sinds midden oktober vorig jaar afgesloten, nadat hier en daar de onveilige aanwezigheid van asbesthoudend materiaal was vastgesteld.

Verlevendiging van het centrum
Bij bundeling 'van de culturele activiteiten in het centrum is er sprake van een betaalbaar huurniveau voor de komende veertig jaar. Tevens wordt daarmee de gewenste versterking/verlevendiging van het centrum bereikt.
Volgens Hart van Poeldijk zou de vrijkomende ruimte aan de Julianastraat benut kunnen worden voor de bouw van seniorenwoningen of de aanleg van een natuurpark.

Volgens de klankbordgroep is het gebruik van (en de vraag naar) de grote zaal van De Leuningjes minder groot dan was verwacht. Er is zou geen bestaansrecht zijn voor twee grote zalen in het dorp. En daarom zou die functie nu ingevuld kunnen worden door de Bartholomeuskerk. (In Naaldwijk worden al vele jaren grootschalige evenementen gehouden in de Oude Kerk gehouden).


Hoewel de klankbordgroep een goede vertegenwoordiging is van de verschillende Poeldijkse verenigingen, winkeliers, ondernemers, bestuur Leuningjes en betrokkenen, heeft deze groep toch gevraagd om de resultaten nog een keer tegen een breder publiek aan te houden en meer mensen te betrekken bij de oordeelsvorming. Daarvoor was de inloopavond uitgeschreven. Het plan wordt binnenkort aangeboden aan de gemeenteraad van Westland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS