Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'Week van ons water' komt eraan

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 3 mei 2017 13:26

Foto: Avonturis in Maassluis-Archief WOS Media


Tijdens de 'Week van ons water', van 12 tot 21 mei, kunnen streekgenoten op tal van plaatsen in de buurt kijken waar gewerkt wordt aan schoon en gezond water. Ook voor kinderen is er veel te doen. De week is een initiatief van het Netwerk Afvalwaterketen Delfland (NAD). Dit netwerk omvat twaalf gemeenten, waaronder Westland, Maassluis en Midden-Delfland, alsmede waterwinbedrijf Dunea, waterbedrijf Evides en het Hoogheemraadschap van Delfland.

Belangstellenden kunnen in die week binnenkijken in een rioolgemaal, ontdekken hoe drinkwater gemaakt wordt, waterbeestjes vangen, een waterschilderij maken of waterspelletjes doen. Op www.afvalwaterketen.com/weekvanonswater staat, wat er op nog meer plekken in het gebied tussen en rond Leiden, Den Haag en Rotterdam te doen is.


Westland
Op zaterdag 13 mei zijn er op de gemeentewerf Naaldwijk en in het Prinsenbos verschillende activiteiten voor jong en oud. Op de gemeentewerf wordt uitleg gegeven over de werking van het riool en zijn er diverse actieve spelletjes om de noodzaak van riolering uit te leggen. Ook het hoofdgemaal is dan open voor publiek.
In het Prinsenbos wordt uitleg gegeven over het belang van een goede waterkwaliteit. Voor kinderen zijn er leuke en leerzame waterspellen.

Maassluis
In Maassluis is er van zaterdag 13 tot en met zondag 21 mei van alles te doen op de Natuurspeelplaats Avonturis langs de Nieuwe Waterweg, tegenover station Maassluis-West. Dammen bouwen in het water, klimmen en pootje baden.
Op woensdag 17 mei wordt tussen 11.00 en 12.00 uur de zogeheten Honey Highway ingezaaid op de Delflandsedijk in Maassluis (Het Lage Licht 15, ter hoogte van basisschool Het Balkon).

Midden-Delfland
Op zaterdag 13 mei kunnen belangstellenden tussen 10.00 en 16.00 uur binnenkijken in de Groeneveldse molen aan de Woudseweg 186 in Schipluiden.
Van maandag 15 tot en met vrijdag 19 mei is in het gemeentehuis van Midden-Delfland in Schipluiden de tentoonstelling 'Waterbestendige tuin' met als ondertitel 'Help in je eigen tuin wateroverlast in de buurt te beperken'. Er wordt een spreekuur voor wateradviezen gehouden. De expositie is dagelijks te bezoeken tussen 8.30 en 17.00 uur.

Maeslantkering
Op dinsdag 16 mei is er om 11.45 uur een activiteit bij het Keringhuis (Publiekcentrum Water) aan de Nieuwe Waterweg bij Hoek van Holland: 'Ontdek hoe de Maeslantkering werkt en ga met de gids op pad'. Aan de rondleiding, die een uur duurt, zijn wel kosten verbonden en reserveren is noodzakelijk (via www.keringhuis.nl).

Fietsen langs waterpunten
Boven én onder de grond gebeurt er van alles met water. Er zijn daarom negen fietsroutes gemaakt langs bijzondere waterpunten. De app BeleefRoutes wijst de weg. Je krijgt een signaal als er op je smartphone of tablet wat te kijken of te lezen valt over waar je bent. Uit het overzicht download je één of meer van de 'Volg de waterketen'-routes. Is de route geïnstalleerd? Dan heb je geen actieve internetverbinding meer nodig. De routes zijn vanaf 12 mei beschikbaar.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS