Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

'WMD blijft enige woningcorporatie in Midden-Delfland'

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 10 april 2019 13:12


Wonen Midden-Delfland blijft waarschijnlijk voorlopig de enige woningcorporatie die actief is in Midden-Delfland. Wethouder Wendy Renzen ziet vanwege de intensieve samenwerking die er is met de corporatie geen redenen om elders te gaan shoppen.

Fractievoorzitter Ed Roeling van Mijn Partij stelde dinsdagavond tijdens een commissievergadering van de gemeenteraad voor om bij nieuwe sociale huurprojecten ook 'twee of drie' andere corporaties te vragen naar hoe hun plan er uit zou zien. Op die manier kan een vergelijking worden gemaakt, om zo te komen tot het beste plan voor de inwoners.

De wethouder liet weten dat dit nog geen bespreekpunt is geweest binnen het college en dat de samenwerking die er nu is met Wonen Midden-Delfland 'heel goed' is. "Wij werken zeer constructief samen en die samenwerking strekt verder dan alleen het bouwen van nieuwe sociale woningen. We werken ook samen in de verduurzaming van de gebouwen, het vlak van de WMO (Wet maatschappelijke ondersteuning, red.) en niet te vergeten de leefbaarheid van wijken. Om die redenen ben ik wat terughoudend. Ik kan niet goed overzien welke negatieve gevolgen elders shoppen kan hebben", is haar verklaring.


Volgens Renzen zou contact met andere corporaties alleen een punt zijn als óf het college óf Wonen Midden-Delfland ontevreden is over de samenwerking. Roeling bleef echter aandringen. "Ik zou het college willen enthousiasmeren hier toch eens over te gaan praten. Concurrentie is altijd goed, daar wordt een plan alleen maar beter door."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS