Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

32 miljoen kuub aardgas bespaard met aardwarmte

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 28 februari 2020 10:37

Foto: Dennis van Schie


Drie Westlandse aardwarmteprojecten hebben vorig jaar een miljoen gigajoule aan duurzame warmte geproduceerd, dat is ruim 275 miljoen kilowattuur. Dit komt neer op een besparing aan aardgas van zo'n 32.000.000 m3, oftewel het jaargebruik van bijna 25.000 huishoudens. Het gaat om Aardwarmte Vogelaer in Poeldijk, Green Well Westland in Honselersdijk en GeoPower Oudcamp in Maasland.

Dit meldt Coöperatie Aardwarmtebeheer Nederland, het samenwerkingsverband van de drie aardwarmteprojecten. Alle aangesloten glastuinbouwbedrijven zorgen door het gebruik van de aardwarmte voor een aanzienlijke vermindering van de de CO2-emissie, namelijk 57.600.000 kg. In de coöperatie delen de drie projecten kennis en worden zaken als onderhoud en dataverwerking samen opgepakt.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS