Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

A4 Midden-Delfland nieuw in file top tien

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: woensdag 27 december 2017 08:29

Foto: Aanvankelijk was het nog rustig op de weg foto Dennis van Schie


De verlengde A4 tussen Den Haag en Rotterdam was het afgelopen jaar een opvallende nieuwkomer in de top tien van trajecten met de hoogste filedruk. Dat blijkt uit cijfers over 2017 van de Verkeersinformatiedienst (VID). De weg was goed voor in totaal 2,2 procent van alle files.

Het stuk, dat loopt door het Midden-Delflandgebied, werd in december 2015 geopend. "Vorig jaar was de snelweg nog relatief nieuw en was (zeker de eerste maanden van het jaar) nog niet heel populair", schrijft de VID. "Dat lijkt nu veranderd. Dat het verkeer voor de nieuwe Ketheltunnel nu regelmatig moet worden gedoseerd, helpt niet."

De top tien met trajecten wordt dit jaar aangevoerd door de A20 tussen Hoek van Holland en Gouda, gevolgd door de A4 Amsterdam-Den Haag en de A4 Den Haag-Amsterdam. De A4 in Midden-Delfland staat op plaats tien.

Filedruk wordt ook wel filezwaarte genoemd en wordt uitgedrukt in zogenoemde kilometerminuten: het aantal minuten dat een specifieke file met een bepaalde lengte heeft gestaan.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS