Archief
WOS Media

WOS Media

Aanpassingen Poeldijkseweg: 'vragen om moeilijkheden'

Het Westlandse CDA-raadslid Jan van Rossum denkt dat de aanpassingen aan de Poeldijkseweg/Erasmusweg bij Wateringen alleen maar meer problemen gaan opleveren. Het kruispunt nabij restaurant Barn47 staat nu al in de top 10 van gevaarlijkste kruisingen in Nederland. Van Rossum verwacht, als de werkzaamheden medio september voltooid zijn, alleen maar meer botsingen.

Op dit moment wordt het verkeer komend vanuit Poeldijk bij de kruising gescheiden in een baan rechtsaf richting Wateringen en een baan rechtdoor. De gemeente Den Haag wil de baan rechtsaf echter weghalen, waardoor alle automobilisten op één rijstrook zullen rijden. Met lange rijen tot gevolg, denkt de CDA'er. "Wij vrezen dat er noodstops tussen zitten met botsingen tot gevolg. Op zo'n druk kruispunt een rijrichting eraf halen, dat is vragen om moeilijkheden."

De aanpassingen zijn overigens tijdelijk, omdat er over enkele jaren bij de Wippolderlaan een ongelijkvloerse kruising wordt aangelegd. Den Haag wil een definitief ontwerp voor het kruispunt daarvan laten afhangen. Van Rossum ziet liever dat er direct een permanente oplossing wordt gerealiseerd. "De kruispunten liggen meer dan 200 meter van elkaar. Dat is zodanig groot dat er onafhankelijke oplossingen van elkaar kunnen komen."