Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Aardwarmteproject GreenWell Westland kampt met tegenvaller

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 11 oktober 2017 16:37

Foto: Archief WOS Media


Bij GreenWell Westland in Honselersdijk ligt de aardwarmtewinning stil wegens 'vervanging' van de aanvoerleiding, zo meldt het vakblad Bloemisterij op zijn website. Na een reguliere inspectie in opdracht van het Staatstoezicht op de Mijnen (SodM) bleek vorige maand dat deze leiding op enkele plekken door slijtage te dun was geworden.

"Er wordt nu een nieuwe, dunnere buis ingeschoven, een operatie die ons zo'n 500.000 euro kost. Eind deze week hopen we echter weer in productie te zijn", tekende het vakblad op uit mond van woordvoerder Jos Scheffers.

Ruim 1.300 meter leiding
De camera-inspecties maakten volgens Scheffers zichtbaar dat er sprake was van wanddikteafname door slijtage, waardoor ingrijpen noodzakelijk was. Hij spreekt van een onaangename verrassing. "Op een bepaalde diepte zit er gas in het water, dat het staal aantast. Dat is de oorzaak van de slijtage", verklaart hij.
Het bovenste deel van de in totaal 2.500 meter lange leiding wordt nu aangepakt. Daarbij gaat het over een lengte van zo'n 1.300 tot 1.400 meter. "De nieuwe buis die we erin schuiven, heeft een bepaalde behandeling gehad waardoor die beter bestand is tegen de invloed van het gas", aldus Scheffers in de Bloemisterij.  


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS