Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Achttien tuinders zetten bassin in bij regenval

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: donderdag 22 augustus 2019 15:23

Foto: Screenshot uit video


Ruim twee jaar na afronding van de proef, hebben 18 tuinders in het Delfland-gebied zich aangesloten bij het project 'Rainlevelr'. Samen zijn zij goed voor ongeveer 114 hectare glas.

De bedoeling is dat tuinders voorafgaand aan hevige regenval via een speciaal aangelegde leiding ruimte vrijmaken in hun bassin om het water op te vangen. Het inzetten van de bassins moet de kans op wateroverlast beperken. Het project begon in 2012 als proef bij Lans Tomaten in Maasdijk en werd later uitgebreid.

Tuinders krijgen bij zware regenval automatisch bericht. Hierin staat ook hoeveel ruimte ze in hun bassin moeten vrijmaken. De aangesloten tuinders komen uit Maasdijk, Schipluiden, Kwintsheul, De Lier, Naaldwijk, Poeldijk, 's-Gravenzande, Monster, Honselersdijk, Delfgauw en Berkel.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS