Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Actie voor terugkeer van de Poelmolen

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 21 januari 2018 09:14

Foto: wwwwestlandkaartnl


De Poelzone, het waterrijke groengebied tussen 's-Gravenzande, Monster en Naaldwijk, is niet compleet zonder terugkeer van de Poelmolen. Dat is de drijfveer van Stichting de Poelmolen, die begin dit jaar is opgericht. De stichting wil met de herbouw "het karakteristieke Westlands verleden een functionele plek geven in het heden".

Het verhaal begint een kleine vijf eeuwen terug. De in 1550 gebouwde Poelmolen brandde 300 jaar geleden af en werd daarom in 1718 herbouwd. Vervolgens had het bouwwerk gedurende ruim twee eeuwen een prominente plek in het landschap aan de oostkant van ’s-Gravenzande. 

Negentig jaar geleden (1928) werd de molen afgebroken en veranderd in een electrisch gemaal. Echter, het nieuwe landschap dat nu in de Poelzone ontstaat, vraagt om de terugkeer van de Poelmolen, vindt initiatiefnemer Hans van Poelgeest. Hij heeft contact gezocht met alle overheden en andere instanties die van belang zijn om te helpen de Poelmolen terug te krijgen. Zo heeft hij in maart een afspraak bij de provincie Zuid-Holland.
Voor meer informatie kan men terecht op de Facebookpagina van het project.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS