Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Adopteert ook Westland het Holocaust-monument?

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: maandag 12 augustus 2019 07:58

Foto: ontwerp Holocaust Namenmonument


Op het Holocaust-monument in Amsterdam staan straks de namen van 51 slachtoffers uit Westland. D66 en CDA willen daarom weten of ook Westland bereid is het monument te adopteren. Volgens de partijen moet de gemeente haar verantwoordelijkheid nemen.

Het monument komt in het Weesperplantsoen te staan en bevat de namen van 102.000 in de Tweede Wereldoorlog gedeporteerde Joden, Sinti en Roma. Alle slachtoffers hebben nooit een graf gehad. De database van het Namenmonument bevat 51 slachtoffers die geboren zijn in Westland (Wateringen 8, Naaldwijk 19, Monster 16 en 's-Gravenzande 8).

Voor 50 euro per naam kunnen gemeenten het monument adopteren. D66 en CDA vinden dat Westland de slachtoffers blijvend moet herdenken, door een bijdrage te leveren aan het Namenmonument. Of dat ook gaat gebeuren, zal later blijken. 


Een aantal omwonenden van het Weesperplantsoen vond het monument te groot en stapte naar de rechter, maar die heeft bepaald dat het er mag komen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS