Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Agent houdt bonnenboekje op zak

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: vrijdag 6 juli 2018 08:02


Als het aan de politiebonden ligt, worden lichte vergrijpen vanaf maandag door de vingers gezien. Er zullen alleen bekeuringen worden uitgeschreven bij ernstige overtredingen. Het is een van de acties voor een betere CAO.

De politiebonden hebben een reeks van klachten geformuleerd. De belangrijkste is dat agenten na de grootschalige reorganisatie bij de politie met te weinig mensen te veel werk moeten doen.

Agenten moeten zich flexibeler opstellen, terwijl een aantal voordelen van werken bij de politie verdwijnt, zegt de Nationale Politiebond (NPB). "Geen mama- of papadagen meer. We mogen ook geen 9-uursdiensten meer draaien, waardoor je vijf keer per week moet werken in plaats van vier keer",  aldus een NPB-bestuurderk bij mediapartner RTV RIjnmond. 

Agenten ouder dan 55 jaar worden niet meer automatisch vrijgesteld van nachtdiensten. Bovendien wil minister Grapperhaus van Veiligheid en Justitie dat 'de plaats van tewerkstelling' groter wordt. In de praktijk kunnen agenten dan op elk bureau worden geplaatst dat op één uur rijden van de woonplaats ligt. 


Verplak: "Dat betekent automatisch dat de Rotterdamse politieagent dus ook in Amsterdam kan gaan werken. Het is een uitzendbureau geworden. Niet meer, niet minder". 

De bonden beginnen nu met kleine acties voor een betere cao. Het zogenoemde coulancebeleid dat vanaf maandag wordt gevoerd, betekent niet dat iedereen vanaf die dag vrijuit gaat. "Als je je gaat misdragen, kan je natuurlijk wel een bekeuring krijgen."

In 2015 voerde de politie ook actie, waarbij niet alleen bureaus dichtbleven en ministeries werden geblokkeerd maar ook geen bonnen werden uitgeschreven. De schatting was toen dat de staat daardoor 6,5 miljoen euro misliep, weet de NOS. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Beukers
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS