Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Agent lost waarschuwingsschot bij aanhouding

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 30 september 2019 13:20


Een politieagent heeft zaterdagochtend een waarschuwingsschot gelost tijdens de aanhouding van twee mannen in een auto op de Vogelaer in Honselersdijk. Dat was noodzakelijk, omdat de twee mogelijk vuurwapengevaarlijk waren en de aanwijzingen van de agent om uit de auto te stappen niet opvolgden.

De aanhouding was rond 07.30 uur. Eerder die ochtend was er een tip binnengekomen dat een van de mannen een vuurwapen bij zich zou hebben. Met behulp van politiecamera's met automatische kentekenplaatherkenning boven de wegen kon het voertuig gelokaliseerd worden.

Nadat de auto het stopteken had gekregen, begon een zogenoemde uitpraatprocedure, waarbij de inzittenden aanwijzingen kregen van de agenten om uit te stappen. Dit werkte niet en dus werd een waarschuwingsschot gelost.


De mannen van 27 jaar uit Capelle aan den IJssel en 24 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats zijn daarna aangehouden en zitten nog vast. Dinsdag worden zij voorgeleid aan de rechter-commissaris.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS