Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Akkoord over locatie Pijletuinenhof, maar bouw niet voor 2021

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 16 mei 2019 12:06

Foto: Archief WOS Media


Op de locatie 'Pijletuinenhof' aan de Verdilaan in Naaldwijk zal een complex van zo'n 70 appartementen worden gebouwd. Omdat het project niet binnen het geldende bestemmingsplan past, zal het nog wel twee jaar duren voordat met de bouw kan worden begonnen. Dit blijkt uit een brief van wethouder Cobie Gardien aan de Westlandse gemeenteraad.

Globaal gezien zal het beoogde complex onder meer bestaan uit 20 procent sociale huurwoningen en 15 procent bereikbare koop- of huurwoningen. Een groot deel van de appartementen zal levensloopbestendig worden gebouwd. Onder het gebouw komt een half verdiepte parkeerkelder. 
Tussen het gemeentehuis aan de Verdilaan en de nieuwe Pijletuinenhof komt een zogeheten groene verbinding tussen Verdilaan en Verdipark.

Omdat het plan niet binnen het geldende bestemmingsplan past, volgt er nu een nog heel wat tijd vergende procedure. Naar verwachting zal het voorontwerp van het nieuwe bestemmingsplan in de herfst van dit jaar worden opgesteld. Onder voorbehoud van onder meer de juridisch-planologische procedure, kan het bestemmingsplan dan in het derde kwartaal van 2020 worden vastgesteld. Indien geen beroep wordt ingesteld tegen het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning, kan de bouw begin 2021 starten.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS