Archief
Felicitaties voor de nieuwe wethouder - foto WOS

Felicitaties voor de nieuwe wethouder - foto WOS

Albert Abee geïnstalleerd als nieuwe wethouder in Westland

Albert Abee (64) is dinsdagavond geïnstalleerd als nieuwe wethouder van de gemeente Westland. Hij is namens het CDA de opvolger van Karin Zwinkels, die eind november opstapte, omdat zij onoverkomelijke verschillen van inzicht had met haar fractie.

Abee was tot dusver wethouder in Lansingerland, maar woont al lange tijd in Hendrik-Ido Ambacht. Hij zal evenmin naar Westland verhuizen. "Nee, ik kom hier halverwege de periode, dus daar is geen sprake van. Ik zal woonplaatsontheffing moeten krijgen", zei hij eerder al tegen de WOS.

Bij het agendapunt over zijn benoeming in de gemeenteraad vormde die ontheffing een moeilijk te verteren punt voor de oppositiepartijen Westland Verstandig en GemeenteBelang Westland. Namens Westland Verstandig zei fractievoorzitter Peter Duijsens grote moeite met de ontheffing te hebben, "maar we hebben niets op zijn persoon tegen". GBW-voorman Remmert Keizer was ook uitgesproken tegen het verlenen van woonplaatsontheffing, maar verklaarde dat zijn fractie desondanks vóór de benoeming als zodanig te stemmen.

Bij dergelijke benoemingen is de stemming schriftelijk én geheim. Van de 37 aanwezige raadsleden stemden er 28 vóór de benoeming van Abee en 9 tegen.

Categorieen:
Westland Politiek