Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Als Westlandse raad extra Polenhotel wil, schikt het college zich daarnaar

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: woensdag 6 februari 2019 01:08


Er zal in de gemeente Westland geen politieke crisis ontstaan over de vraag of er wel of geen tweede 'Polenhotel' op het bedrijventerrein Honderdland bij Maasdijk mag komen. Burgemeester en wethouders zien dit niet zitten, maar als een meerderheid in de gemeenteraad een ander standpunt inneemt, zal het college zich daarnaar schikken.

Dat was dinsdagavond de reactie van wethouder Leen Snijders tijdens de behandeling van dit onderwerp in een commissievergadering van de gemeenteraad. In het voorgelegde voorstel beschrijft het college drie scenario's. Zelf kiest het college ervoor om 'nee' te zeggen tegen de aanvraag van NL Jobs voor een hotel met 252 bedden. Een meerderheid in de gemeenteraad is echter voornemens om wél een verklaring van geen bedenkingen af te geven. Als dit tijdens de raadsvergadering op 19 februari wordt bevestigd door een stemming, zal het college de wens van die meerderheid honoreren.

Belangrijkste bezwaren tegen het nieuwe hotel op Honderdland Noord zijn: de kern Maasdijk wordt te veel belast met arbeidsmigranten en bovendien is het maatschappelijk ongewenst, dat mensen langer dan een paar dagen 'wonen' op een bedrijventerrein.


De voorstanders vinden, dat het beoogde hotel op voldoende afstand ligt van de dorpskern van Maasdijk en dat er op Honderdland duizenden arbeidsmigranten aan de slag zijn bij verpakkingsbedrijven. Als voordeel van huisvesting in de directe omgeving wordt genoemd, dat de arbeidsmigranten lopend of met de fiets naar hun werk kunnen.

Voorstanders van het hotel zijn in elk geval de fracties van CDA, GBW, VVD, GroenLinks, PvdA en D66. Tegen de komst van een tweede hotel zijn LPF en Westland Verstandig.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS