Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Appen op een veilingtrekker? Boete!

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 1 december 2017 08:22

Foto: Elektro-trekker op de veiling - Omroep West


Er is discussie ontstaan over het uitdelen van boetes aan chauffeurs bij Royal FloraHolland in Honselersdijk. Bestuurders van de elektro-karren krijgen een boete als ze zich niet aan de verkeersregels houden.

Elke dag rijden er tientallen chauffeurs op de wagentjes door de veilinghallen in Naaldwijk om bloemen en planten te vervoeren. Ze mogen niet bellen achter het stuur om voorkomen dat ze roekeloos rijden.

"Het bedrag is meestal 35 euro", zegt Jos Raaijmakers, afdelingsleider van de beveiliging bij Royal FloraHolland. "Maar bij bepaalde ernstige overtredingen kan het zelfs 100 euro zijn. En vanuit directieniveau zou een boete op kunnen lopen tot 2500 euro". Een van de chauffeurs kreeg een boete en deed zijn beklag op Instagram. 

De beveiliging van Royal FloraHolland houdt regelmatig controles en deelt zo nu en dan ook boetes uit. Toch snapt Raaijmakers wel dat er discussie is. "Ja, je raakt iemand in zijn portemonnee, dan komen er emoties los. Tuurlijk", zegt hij tegen mediapartner Omroep West. "Maar we leggen hem niet meteen op. We delen eerst een waarschuwing uit en willen ook niet de boeman zijn van de veilinghal".

Al het geld dat binnenkomt met de boetes gaat rechtstreeks naar Royal FloraHolland. Het is niet bekend om hoeveel geld het jaarlijks gaat.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS