Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Arends: 'Er was extra beveiliging rond Hofboerderij'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: donderdag 9 januari 2020 20:52


Burgemeester Bouke Arends betreurt de beschadigingen die op oudejaarsavond aan de monumentale Hofboerderij in Wateringen zijn aangebracht, maar zegt tegelijk dat er eigenlijk niet veel aan te doen is. Er is al extra gesurveilleerd, zo zegt hij tijdens de commissievergadering bestuur. Arends: "Dat dit soort zaken dan toch kunnen gebeuren, zegt misschien meer over de samenleving dan over de inzet van de gemeente."

Maar steunraadslid Maxim van Ooijen (D66) neemt daar donderdagavond geen genoegen mee. "Ik ben teleurgesteld in hoe dat dan geregeld wordt. Zeker ook omdat gebruikers al tijden lang aangeven dat er lachgas wordt gebruikt en er graffiti is. En er ook regelmatig lampen die er hangen worden vernield, zodat jongelui niet zichtbaar zijn. Ik had hier wat meer daadkracht verwacht. Ik vind het zorgelijk dat we dit blijkbaar hebben laten gebeuren, door er te weinig beveiliging op te zetten."

Maar burgemeester Arends betwijfelt of er te weinig beveiliging was. "Mijn informatie is dat die er wel is geweest." Hij denkt dat er binnen de mogelijkheden is gekeken hoe schade kon worden voorkomen. "Dat dit soort zaken dan toch kunnen gebeuren, zegt misschien meer over de samenleving dan over de inzet van de gemeente."

Tijdens de jaarwisseling waren er volgens Arends tachtig politieagenten actief in Westland. Ook alle buitengewone opsporingsambtenaren en beveiligers waren actief. GBW-fractievoorzitter Remmert Keizer complimenteerde hen en wil dat er gestopt wordt met de inzet van jongerenwerkers tijdens de jaarwisseling: "Er moet dan gehandhaafd worden."

Overigens is er nog geen exact schadebedrag bekend. Naar verwachting is daar volgende week meer over duidelijk.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS