Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Arends roept kabinet op: 'Zorg voor voldoende politiecapaciteit'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: vrijdag 6 september 2019 17:43

Foto: Bouke Arends


Burgemeester Bouke Arends van Westland vindt dat het kabinet meer moet doen om de capaciteit bij politie en justitie op orde te krijgen. Volgens hem wordt er te weinig geld uitgetrokken om het criminele (drugs)circuit aan te pakken. Het door het kabinet eenmalig extra beschikbaar gestelde bedrag van 100 miljoen euro voor de bestrijding van ondermijning noemt hij in het programma Het gesprek met de burgemeester zelfs een lachertje.

"Als je niet bereid bent om dit structureel aan te passen, dan zou ik tegen de minister-president zeggen: 'Gaat u toch even praten met de presidenten van de motorclubs, misschien kunnen die het torentje alvast gaan overnemen. Want dat gaat toch gebeuren als u zo met elkaar in de Tweede Kamer doorgaat.'" Arends is erg bezorgd over de situatie.

Er moet volgens de burgemeester ook geïnvesteerd worden in recherchewerk: "Ik heb aan den lijve ondervonden hoe belangrijk het is dat de politie daar veel capaciteit voor heeft." Hij doelt op zijn tijd als waarnemend burgemeester in Emmen. Arends is toen met de dood bedreigd en heeft moeten onderduiken nadat hij het clubhuis van een motorclub heeft gesloten.

"De impact daarvan is gigantisch. Maar wat doet dat met het vertrouwen in de overheid? Als ik handhavend ga optreden, moet ik me dan afvragen of ik zelf de ultieme prijs daarvoor moet betalen? Is het mij dat wel waard? Zou ik dan niet beter moeten wegkijken? Als we dat gaan accepteren, dan hoeft de minister-president niet meer te gaan praten met die lieden (presidenten van motorclubs red.) dan zitten ze er al.

Het gesprek met de burgemeester is vanaf deze week elke vrijdag te zien vanaf 19.00 uur na het WOS Nieuws.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS