Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bakkie van de burgemeester bij Hoekse Lijn

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: maandag 30 september 2019 11:30


Lege bussen, maar volle metro's maandagochtend bij de Hoekse Lijn. En er is een bakkie koffie van de burgemeester of een van de wethouders voor wie in Maassluis opstapt. De metro's rijden nu echt voor het grote publiek. Na zo'n 2,5 jaar kun je weer opstappen bij de stations Maassluis Centrum en Maassluis West, maar nu ook bij de nieuwe halte Steendijkpolder.

Zes keer per uur, dus om de tien minuten, kun je in Maassluis opstappen voor een metro richting Rotterdam en drie keer per uur gaat er een metro naar Hoek van Holland. Intussen rijden er nog bussen, die in de afgelopen maanden het vervangend vervoer vormden, om ervoor te zorgen dat technische problemen bij de metro kunnen worden opgevangen. Naar verwachting zal dat per november ophouden.

Afgelopen zaterdag kon er al eens kennis gemaakt worden met de nieuwe metrolijn. Ongeveer 15.000 nieuwsgierigen maakten toen een gratis ritje met de metro. De eindhalte is nu Hoek van Holland Haven. De komende 2,5 jaar wordt de lijn doorgetrokken naar het strand van Hoek van Holland. Daar ligt nu nog geen spoor.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS