Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Barendse vraagt rechter om wietplanten met rust te laten

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: vrijdag 14 juni 2019 16:44

Foto: WOS Media 4


Rene Barendse stapt naar de rechter omdat hij wil dat justitie zijn wietplanten met rust laat. De Naaldwijker lijdt aan chronische rugpijn. Hij kweekt daarom wiet in zijn tuin en maakt daar olie van. Dat helpt tegen de pijn in tegenstelling tot andere medicijnen. Het kort geding wordt dinsdag behandeld.

Eind mei werden opnieuw planten van Barendse in beslag genomen, omdat wiet kweken bij wet verboden is. De stap van Barendse naar de rechter is onder meer ingegeven door de zaak van Jeffrey Kemper uit Katwijk, vertelt zijn advocaat Barbelique Peters aan mediapartner Omroep West. Ook Kemper kweekt zijn eigen wiet, dat hij gebruikt tegen zijn autisme.

De rechter oordeelde op 24 mei dat de planten van Kemper voorlopig niet geruimd mogen worden. Op de dag dat hij gelijk kreeg van de rechter werden bij Barendse zijn planten in beslag genomen.

Dinsdag naar de rechter
Dinsdag eist hij voor de kort gedingrechter dat de planten mogen blijven staan. Zijn advocaat durft vrijdag niet te zeggen of Barendse een kans maakt nu de rechter Jeffrey Kemper gelijk heeft gegeven.

Tegen Rene Barendse loopt in hoger beroep ook nog een strafzaak.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS