Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bas van der Kooij naar ploeg Theo Bos

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 8 november 2019 12:51

Foto: Van der Kooij tijdens het NK in het zwart-groen - Foto Davy Rietbergen-Cor Vos


Wielrenner Bas van der Kooij vertrekt al na één seizoen bij team Monkey Town. De 23-jarige Maassluizer maakt vanaf komend seizoen onderdeel uit van Beat Cycling Club, waar hij nog verder aan zijn sprint gaat werken.

De sprinter won dit seizoen De Kustpijl en boekte een etappeoverwinning en de Ronde van Antalya. Daarnaast werd hij derde op het Nederlands kampioenschap. Volgens teambaas Geert Broekhuizen heeft Van der Kooij nog heel wat groeimarge over.

Beat Cycling Club is in 2017 ontstaan als commerciële baanwielrenploeg van sprinttoppers als Theo Bos, Matthijs Büchli en Roy van den Berg. Sinds 2018 heeft de ploeg ook een team voor op de weg op continentaal niveau, het niveau waarop ook Van der Kooijs oude ploeg uitkwam.

De Maassluizer wordt in het nieuwe jaar ondersteund door Bos, die ook ervaring heeft als wegwielrenner. "Bas heeft als sprinter al mooie resultaten laten zien en heeft de potentie om de grootste wedstrijden af te kunnen maken", zegt Bos. "Samen met ons performance team ga ik hem helpen met mijn kennis en ervaring van het sprinten op zowel de baan als op de weg, zodat hij een stap kan maken in zijn ontwikkeling naar een topsprinter."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS