Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bedrijven voeren actie voor transport op N468

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: woensdag 5 april 2017 17:43

Foto: Google Streetview


Meerdere boeren, maar ook loonwerkers en andere agrariërs in Midden-Delfland die hun bedrijf langs de Rijksstraatweg (N468) hebben liggen, gaan een actie te starten waarmee ze willen aantonen dat de WOZ-waarde van hun bedrijfspand met de helft omlaag moet. Zij doen dit, omdat ze slecht bereikbaar zijn met zware vrachtwagens die nodig zijn voor onder andere melktransport. Deze zijn te zwaar voor de in slechte staat verkerende weg.

De provincie Zuid-Holland is eigenaar van de weg, maar wil er eigenlijk van af. De gemeente zou de weg dan moeten overnemen, maar moet dan in haar eentje de hoge kosten dragen voor het opknappen ervan. Dat wil Midden-Delfland weer niet. En zo is er een impasse ontstaan.

Intussen hebben sommige bedrijven al boetes ontvangen voor te zwaar belaste wagens. Af en toe wordt er daarom met halfvolle wagens gereden, om zo de boetes te ontlopen. Maar veel langer kan dit zo niet doorgaan, de weg moet worden opgeknapt, vinden de boeren. 


De boeren zijn vorige week woensdagavond bij elkaar gekomen om na te denken over te houden acties.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS