Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bedrijventerreinen verduurzamen met hulp van provincie

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: zaterdag 19 januari 2019 10:06

Foto: Zonnepanelen bij ABC Westland


Vijf Westlandse bedrijventerreinen gaan flink verduurzamen. Daarvoor krijgen ze in totaal 700.000 euro subsidie van de provincie Zuid-Holland. Het gaat om de Bedrijventerreinenvereniging Wateringsveldsche Polder in Wateringen, De Woerd in Naaldwijk, ABC Westland in Poeldijk, De Honsel in Honselersdijk en Leehove in De Lier.

Er worden met het geld diverse maatregelen genomen. Zo worden er in totaal 17.000 extra zonnepanelen geïnstalleerd, worden bedrijfsgebouwen beter geïsoleerd en gaan vijf bedrijven zelf energie opwekken met gebruik van warmtepompen. Verder gaan twee bedrijfsgebouwen overstappen op LED-verlichting.

De 700.000 euro is overigens een bijdrage in het totale bedrag dat bedrijven investeren in duurzame maatregelen. Dat is namelijk 4,5 miljoen euro. Het maximale subsidiebedrag dat bedrijven kunnen ontvangen is twintig procent van de kosten die ze maken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS