Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bertens na achterstand toch te sterk voor Rus

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: vrijdag 14 juni 2019 14:52

Foto: Rob Keating via Flickr CC


Kiki Bertens heeft na een slecht begin de kwartfinales bereikt van de Libéma Open in Rosmalen. De 27-jarige geboren Wateringse versloeg op het Brabantse gras streekgenote Arantxa Rus in twee sets: 7-5, en 6-3. De wedstrijd was door de regen verspreid over twee dagen.

Gezien het verschil in ranking, Bertens staat vierde en Rus 132ste, was de Bertens de grote favoriete. Toch was het Rus die direct de service van Bertens brak en daarna zelfs op een 0-2 voorsprong kwam. Bertens maakte in drie servicegames liefst vijf dubbele fouten, reden voor coach Raemon Sluiter om zijn pupil bij een 1-4 achterstand bij zich te roepen. Dat werkte, want Bertens kwam terug en won de set zelfs met 7-5.

Bij een 4-3 (40-15) stand in de tweede set moest de partij worden gestaakt vanwege hevige regenval. Pas vrijdagmiddag konden de speelsters het gras weer betreden. Dat duurde echter niet heel lang, want al heel snel had Bertens haar zege veiliggesteld.

Later op de dag speelt de Westlandse nog in de kwartfinale tegen Natalia Vikhlyantseva uit Rusland.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS