Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Betaald parkeren bij het strand: over maximaal drie weken meer duidelijkheid

Door: Monica Overdijkink

Gepubliceerd op: donderdag 7 maart 2019 15:52

Foto: Archieffoto


Het Westlandse college van B en W denkt binnen twee tot drie weken met een oplossing aan de gemeenteraad te komen voor het betaald parkeren langs de kust voor dit seizoen. Dat laat een woordvoerder van de gemeente weten. Afgelopen dinsdagavond kondigde wethouder Pieter Varekamp aan 'op korte termijn' met een memo te komen.

Het contract met de twee exploitanten van de drie parkeerplaatsen achter de Westlandse duinen liep vorig jaar na het strandseizoen af en er is nog geen opvolging geregeld. Het gaat om de parkeerterreinen bij de strandslagen Molenslag in Monster en Vlugtenburg en Beukel in 's-Gravenzande. Tot nog toe gold een dagtarief en moest er altijd contant worden afgerekend.

Dit jaar moet een overgangsjaar worden. Wethouder Varekamp liet dinsdag weten dat er nog geen nieuw parkeersysteem is besteld omdat er nog geen besluit is genomen door de gemeenteraad over het parkeerregime. Vragen zijn onder meer of er überhaupt betaald parkeren moet komen en of er dan per uur of per dag betaald moet worden. Verder is onduidelijk of de gemeente de exploitatie zelf gaat doen of dat er een nieuwe exploitant wordt gezocht.

Ook is de levertijd van parkeerautomaten en slagbomen 'veel langer dan de gemeente verwacht had,' zo zei de wethouder dinsdag. Een nieuw parkeersysteem moet openbaar worden aanbesteed, ook dat kost tijd.

Formeel is de grond waarop de parkeerterreinen liggen van het Hoogheemraadschap van Delfland. De gemeente huurt en onderhoud de grond en financierde die kosten met de gebruiksvergoeding die werd betaald door de exploitanten van de parkeerplaatsen. De gemeente leed verlies op die constructie.

Vanaf 2020 zou er een definitieve parkeerregeling moeten zijn voor de Westlandse stranden.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS