Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Beurs over verpakkingen: 'verpakkingen zijn hot'

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: woensdag 30 oktober 2019 11:31


Even geen les in het bloemschiklokaal, maar netwerken met de verpakkingsbranche. Want hoe kun je én duurzaam bezig zijn, én zorgen dat de kwaliteit van verpakte bloemen en planten goed blijft? Studenten van de opleiding Bloem en Design weten het nu.

In het World Horti Center in Naaldwijk presenteerden dinsdag twintig standhouders zich op het evenement Plastic Fantastic, van verpakkingsbedrijven tot telersverenigingen.

Het evenement bestaat uit twee delen. 's Ochtends is er een beursvloer, 's middags volgt een seminar waarin ook ontwikkelingen in het buitenland aan de orde komen. In Engeland zijn ze bijvoorbeeld al veel verder met duurzame verpakkingen. Verpakkingen met minder dan 30% gerecyclede kunststof worden daar extra belast.

In de wereld van verpakkingen maak je continue keuzes. "Voor papier moeten bomen gekapt worden, terwijl plastic goedkoper is dan papier", zegt student Fleur Bongaards. "Daarnaast moeten studenten nadenken over een duurzame verpakking", weet docent Andrew Aue.

"Wij organiseren events met actuele onderwerpen", vertelt Diana Duijvestijn van het World Horti Center. "De verpakking is heel hot. Gaan we in plastic, gaan we in papier, gaan we zonder?", vraagt zij zich af. "Dit is een goede gelegenheid om daarover te praten."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS