Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bezwaar tegen kap van 169 bomen bij 't Woudt

Door: Kyra Moor

Gepubliceerd op: zondag 26 januari 2020 11:05

Foto: de bomen staan rechts van de weg


De Bomenstichting en de werkgroep Bomen van de Midden-Delfland Vereniging hebben bezwaar gemaakt tegen de kapvergunning van 169 bomen langs de N223 bij 't Woudt.

In een brief aan het college van B en W laten ze weten niet per se een probleem te hebben met de kap van elzen en esdoorns, aangezien het noodzakelijke werkzaamheden zijn aan de Woudseweg. "Wij hebben wel bezwaar tegen het feit dat dit landschapselement langs het fietspad verdwijnt."


De vereniging en werkgroep zien het het landschapselement graag behouden. Ze pleiten er daarom voor om de kap niet door te laten gaan, of de verwijderde bomen te vervangen voor nieuwe bomen of beplanting. "Wij zijn het er niet mee eens dat dit beeld niet overeen zou komen met het landschapsontwikkelingsplan van deze polder."


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS