Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage uploaden op onze website. Wij zullen deze controleren en bij goedkeuring publiceren.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bomenkap Kraaiennest bij de rechter

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 17 mei 2018 12:50

Foto: Henk Groenendaal


De Bomenstichting, de Midden-Delfland Vereniging en natuurvereniging KNNV Delfland hebben zich tot de rechter gewend over de vergunning voor het kappen van alle 236 populieren in recreatiegebied het Kraaiennest. Staatsbosbeheer wil die bomen uit veiligheidsoogpunt binnen twee weken gaan neerhalen.

De drie genoemde organisaties hebben bij de gemeente Midden-Delfland een gezamenlijk bezwaarschrift ingediend. Omdat dit geen schorsende werking heeft, gebeurt dat in combinatie met de aanvraag om een 'voorlopige voorziening' door de rechter. De organisaties willen voorkomen dat Staatsbosbeheer eind deze maand met kappen begint.

Totaalplan
"Wij vinden het onbegrijpelijk dat er geen enkel overleg is geweest met ons als relevante gebiedspartijen en er geen plan voor herplant ligt", stelt Piet van der Eijk van de Bomenstichting. Volgens de afgegeven vergunning mag zo'n plan later worden aangeboden. Dat pikken de organisaties niet, want daardoor kunnen zij nu geen bezwaar maken tegen de keuzes die nog bedacht moeten worden door Staatsbosbeheer.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS