Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Boom in Naaldwijk gekapt om kastanjebloedingsziekte

Door: Nelleke Arnout

Gepubliceerd op: zondag 9 september 2018 11:18

Foto: WOS Media


Een kastanjeboom aan de Gerbrandystraat in Naaldwijk wordt maandag gekapt. De boom is getroffen door de kastanjebloedingsziekte en is daardoor een gevaar voor de omgeving.

Bij kastanjebloedingsziekte verschijnen er bruine plekken op de stam van de boom, waaruit een rood-bruinachtige vloeistof lekt; de boom bloedt als het ware. Vervolgens loopt de conditie van de boom terug, waardoor het blad vergeeld en takken kunnen afsterven en uiteindelijk afbreken. 

In de gemeente Westland worden alle bomen regelmatig gecontroleerd op gezondheid. Bij de controle van de kastanjeboom bleek dat deze al dusdanig is aangetast door de ziekte, dat er al een tak is afgebroken. De kans is groot dat ook andere takken snel afbreken. Om gevaarlijke situaties te voorkomen heeft de gemeente besloten de boom 'zo snel mogelijk' te kappen. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS