Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Brazilianen stapelgek op het Westland

Door: Dennis van Schie

Gepubliceerd op: donderdag 2 augustus 2018 14:10

Foto: Fred van der Ende


Misschien heb je ze al gezien: de veertig jongeren uit Brazilië die deze weken in het Westland verblijven. Ze komen uit Holambra, een gemeente in de buurt van Sao Paulo. Die gemeente heeft veel raakvlakken met Westland.

Holambra is het grootste productiecentrum van bloemen en planten in Latijns-Amerika. Van de 12.000 inwoners hebben er 4.000 een Nederlandse achtergrond. Vanwege die roots lopen de jongeren van sambaband Amigos de Holambra in Volendamse klederdracht. 


Donderdag stond een optreden op het programma bij het gemeentehuis aan de Laan van de Glazen Stad in Naaldwijk, waar ook burgemeester Agnes van Ardenne de verleiding niet kon weerstaan en vrolijk meedanste. 

Volgens begeleidster Catharine Setta zijn de kinderen stapelgek geraakt op de tuinbouwgemeente. "Ze hebben al plannen voor de toekomst: studeren, Engels leren en naar Nederland komen", zegt ze. "Ze zijn echt verliefd geraakt op Westland". 

De jongeren en hun begeleiders verblijven op veldbedjes van het Rode Kruis in de Sosefhal in Honselersdijk. Dit weekend zijn ze ook aanwezig op een muziekboot in het Varend Corso. Volgende week vliegen ze weer terug naar Brazilië. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Boekestijn
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS