Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Brug in Baakwoning blijft taboe voor autoverkeer

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: donderdag 6 februari 2020 09:49

Foto: WOS


De geblokkeerde brug in de Baakwoning, in het kassengebied tussen Naaldwijk en 's-Gravenzande, blijft taboe voor het normale autoverkeer. Wel wordt een oplossing gezocht voor gebruik van deze route door de hulpdiensten. Dat heeft verkeerswethouder Pieter Varekamp van de gemeente Westland laten weten.

Varekamp kwam woensdag met antwoorden op vragen die in augustus waren ingediend door de GBW-fractie. Die maakte zich zorgen over de bereikbaarheid van een nieuwbouwwijk in Monster vanwege de afkeuring van de brug. "Dit houdt in dat onder andere het IJsselmeer alleen bereikbaar is via de Rijnsburgerweg. Dit kan leiden tot uiterst gevaarlijke situaties, zeker in tijd van nood", stelde GBW destijds.

De Baakwoning is een zogeheten 'Eigen Weg' en de betreffende brug is eigendom van enkele omwonenden. Die eigenaren hebben de gemeente Westland geïnformeerd over de staat van de brug en de toenemende overlast van sluipverkeer via de Baakwoning. Doordat zowel de weg als de brug geen eigendom is van de gemeente, wordt ook het beheer en onderhoud niet door de gemeente uitgevoerd, verklaart Varekamp.

Mede op basis van onderzoek door een gespecialiseerd bedrijf was geconcludeerd dat de brug afgesloten moest worden voor autoverkeer. De brug heeft niet meer de draagkracht om het toegenomen (sluip)verkeer veilig te kunnen verwerken. De hulpdiensten zijn door de gemeente geïnformeerd over het afsluiten van de brug.

Varekamp bevestigt dat de gemeente met de eigenaren van de brug en de Baakwoning overleg voert over het vervangen van de brug. Na vervanging zal de brug niet opengesteld worden voor autoverkeer. Brom(fietsers) kunnen wel van de brug gebruik blijven maken.
"De Baakwoning is een smalle tuindersweg waar veel bedrijfsactiviteiten plaatsvinden. Deze weg is in het kader van verkeersveiligheid ongeschikt om als ontsluitingsweg voor bewoners uit de nieuwbouwwijken te dienen. De brug zal wel geschikt worden gemaakt om ingeval van nood te dienen als tweede ontsluiting voor de hulpdiensten", luidt de toelichting van Varekamp.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS