Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Bunkers beter bewaakt vanwege winterslaap

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zaterdag 16 november 2019 13:03

Foto: Twitter Milieuagent Westland


De bunkers in het Staelduinse Bos in 's-Gravenzande worden beter beveiligd. Daarmee wil het Zuid-Hollands Landschap voorkomen dat vleermuizen gewekt worden tijdens hun winterslaap. Ook wordt het aantal controles opgevoerd.

In het bos staan meerdere bunkers waarin al jaren vleermuizen leven. "Helaas krijgen we nogal eens te maken met vandalisme en mensen die toch proberen om afgesloten bunkers of forten binnen te komen", laat de natuurorganisatie weten. Als er binnen vuur gestookt is, dan ruiken vleermuizen dat onmiddelijk en is de ruimte niet meer geschikt als winterverblijf. "Om over het afsteken van vuurwerk maar te zwijgen."

Het Zuid-Hollands Landschap roept met klem op de bunkers niet te betreden. Verstoring van de winterslaap is levensbedreigend voor vleermuizen. In een bunker is de temperatuur constant en het is er donker en rustig. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS