Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Burgemeester Arends wordt taalmaatje

Door: Stefan van der Meer

Gepubliceerd op: maandag 9 september 2019 14:21


Burgemeester Bouke Arends van Westland is deze maandag, aan het begin van de Week van de Alfabetisering, opgeleid tot taalmaatje. Hierdoor kan hij nieuwe inwoners die moeite hebben met de Nederlandse taal helpen beter Nederlands te lezen en te spreken.

Naast Arends kregen ook andere Westlandse prominenten in Bibliotheek Naaldwijk een spoedcursus: onder meer oppositieleider Peter Duijsens (Westland Verstandig) en theatermaker Aart van den Berg. "Als je nieuw bent in Nederland is het is belangrijk om de taal te leren en zo snel mogelijk te integreren", aldus de burgemeester. "Zo kun je meedoen in de maatschappij. Dat is niet alleen prettig voor de mensen zelf, maar het maakt de Westlandse samenleving ook sterker. Het is mooi als Westlanders elkaar daarbij helpen."

In Westland zijn ongeveer 16.000 mensen die moeite hebben met lezen, schrijven, rekenen of digitale vaardigheden. Een klein gedeelte hiervan is statushouder. Taalhuis Westland, onderdeel van de bibliotheek, wil hen helpen beter Nederlands te leren.

Taalhuis Maassluis
Ook in Maassluis is sinds 2013 een taalhuis. Maandag werd bekend dat Van Holstein Schoonmaakdiensten als eerste bedrijf in de gemeente er gebruik van gaat maken. Het bedrijf wil het taboe rond laaggeletterdheid doorbreken en medewerkers in de gelegenheid stellen hun taalvaardigheid te verbeteren. In de schoonmaakbranche werken veel mensen die moeite hebben met het lezen en schrijven van de Nederlandse taal.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
TipTop
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS