Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Buurtbewoner: Gewapende overvaller is dezelfde man als in december

Door: Boudewijn Vermeer

Gepubliceerd op: dinsdag 17 september 2019 16:21

Foto: De winkel was dinsdag gesloten


De man die maandag een gewapende overval pleegde bij de Primera in Maassluis heeft mogelijk ook de overval in december bij diezelfde winkel op zijn geweten. Dat blijkt uit een gesprek van de WOS met een buurtbewoner die oog in oog met hem heeft gestaan. "Ik heb beelden teruggekeken van Opsporing Verzocht en ik weet zeker:  het gaat om dezelfde dader."

De buurtbewoner liep naar zijn auto om sigaretten te pakken en zag een jongeman rennen met een damestas. Er liep iemand achter de man aan. De buurtbewoner dacht dat het ging om een straatroof en bedacht zich geen moment. Hij startte de auto en reed om het huizenblok heen. Hij wist dat de 'dief' daar uit een poort zou komen. Toen hij de overvaller zag, vloerde hij hem. Hij had toen nog geen idee dat de dader gewapend was.

Terwijl hij met de verdachte op de grond lag, zag hij dat de man zijn arm bewoog richting zijn benen. In een reflex sloeg de alerte burger die hand weg en hoorde hij kort daarna iets van ijzer op de grond vallen. Het bleek het vuurwapen te zijn. De Maassluizer pakte het snel op.

De verdachte begon Turks tegen hem te praten. De buurtbewoner is een Turkse Nederlander en hoorde hem smeken om zijn wapen. De Maassluizer gooide in een schrikreactie het wapen ver weg een tuin in. De verdachte wilde per se het wapen terug en is in de achtertuinen gaan zoeken. Daarbij heeft hij ook een tuindeur gesloopt.

De Maassluizer was teruggegaan om de tas aan de vrouw terug te geven. Hij zag inmiddels veel politie en hoorde toen pas dat het om een gewapende overval ging. Hij heeft nog aangeboden om bij een politieagent in de auto te stappen, want hij was er van overtuigd dat de verdachte zich nog ergens ophield. De politie heeft dat geweigerd, zo vertelt de man.

Later is de Maassluizer de beelden van de vorige overval op de Primera gaan terugkijken. "Ik heb die beelden bij Opsporing Verzocht gezien en ik weet zeker: het gaat om dezelfde dader." De vorige keer pleegde de verdachte de overval onder bedreiging met een mes.

De politie is om een reactie gevraagd. Een woordvoerder laat desgevraagd weten dat het onderzoek nog in volle gang is en dat er verder nog niets kan worden gezegd.

Update dinsdag 16.45 uur:
Verdachte aangehouden voor gewapende overval Maassluis


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
GJ
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS