Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Cameratoezicht bij 'roomkop-bakkerij' Monster

Door: WOSRedactie

Gepubliceerd op: zondag 9 februari 2020 17:16

Foto: WOS


De veganistische bakkerij My Cakes in Monster wordt met een mobiele camera in de gaten gehouden. Op de paal zit een sticker van de politie. De zaak kwam deze week landelijk in het nieuws nadat het gebakje moorkop van naam werd veranderd in roomkop. Moorkop zou volgens de bakker racistisch zijn.

Na de naamswijziging ontving My Cakes bedreigingen. Daarom stond er vrijdag een bewaker voor de deur. Maar er kwamen ook positieve reacties. Het gebak ging sinds het nieuws over de bedreigingen als warme broodjes over de toonbank. 

De moorkop is vernoemd naar de Moren, een volk uit de oudheid afkomstig uit Spanje en Noord-Afrika. "Maar in de moderne tijd is het een synoniem voor neger geworden", legde bakker Jurgen Verwoerd de naamswijziging uit. "Dat is niet iets waar wij mee geassocieerd willen worden, zeker niet als onze klanten zich hier ongemakkelijk bij voelen."


De bakker was zondag niet bereikbaar voor commentaar. 


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Cultuurweb
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS