Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

Careyn investeert miljoen in Westland

Door: Kees van Doorn

Gepubliceerd op: vrijdag 29 september 2017 10:44

Foto: Google Streetview 1


Van de 7,2 miljoen euro die zorgorganisatie Careyn van het ministerie van VWS heeft ontvangen, is ongeveer een miljoen naar het Westland gegaan. Dit geld is ingezet om nieuw, hoger gekwalificeerd personeel binnen te halen en het huidige personeel bij te scholen. De continuïteit van de zorg is niet in gevaar en de vrees voor een faillissement lijkt op dit moment afgewend.

Dit schrijft het college van B en W in antwoord op vragen van GemeenteBelang Westland en het CDA naar aanleiding van berichten over een financiële crisis bij Careyn. Het overnemen van zorg door een andere zorgaanbieder is niet aan de orde, aldus het college. Careyn doet er alles aan om de continuïteit van de zorg binnen de Westlandse zorglocaties te waarborgen en de kwaliteit te verbeteren.

Wat betreft De Ark in Wateringen onderzoekt Careyn of het gebouw kan worden verkocht. Eind oktober moet duidelijk zijn of de verkoop doorgaat en Careyn als huurder gaat optreden of dat zij eigenaar blijft en als zodanig het toekomstplan voor De Ark gaat trekken. Nadat in het voorjaar het eerste concept daarvan is gepresenteerd, is de busisnesscase omtrent dienstverlening en ontmoetingsfunctie nader uitgewerkt. Dat is inmiddels met de gemeente besproken.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Banner Evides
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS