Tip ons
Tip ons

Je kunt zelf jouw bijdrage/tip via dit formulier toesturen. Wij zullen deze controleren en mogelijk gebruiken voor publicatie. Let op! Aangeleverd materiaal dient rechtenvrij te zijn of er moet schriftelijk toestemming zijn verleend voor het gebruik ervan.

Nu:
Straks:
Nu:
Straks:

CDA: 'Maak ouderen meer bekend met toeslagen'

Door: Bas Booister

Gepubliceerd op: dinsdag 9 oktober 2018 10:55

Foto: Signbiblio


Klopt het dat in de Gemeente Westland één op de zes 55-plus huishoudens geen gebruik maakt van huurtoeslag, terwijl ze hier wel recht op hebben? En dat één op de tien geen zorgtoeslag aanvraagt? Dat wil het CDA weten van het Westlandse college van burgemeester en wethouders.

De partij vraagt daar naar vanwege eerdere uitspraken van een landelijke CDA-woordvoerder. Hij wil de bekendheid van de toeslagen voor ouderen bekender maken via bijvoorbeeld ouderenorganisaties en gemeenten. Daarom wil het lokale CDA ook weten hoeveel senioren er in de gemeente recht hebben op zorg- of huurtoeslag.

De Westlandse christendemocraten vinden het huidige stelsel ontoegankelijk en ingewikkeld voor senioren en hopen dan ook dat het college iets kan doen om ouderen te stimuleren om gebruik te maken van de regelingen. Hierbij kan ook worden gedacht aan een hulp voor het (digitaal) aanvragen van de toeslagen, zo stelt de fractie.


Terug

Deel deze pagina: LinkedIn Google+
Greve banden algemeen
Gerelateerd
Media Choice - powered by: HPU internet services / IB broadcast / Maxx-XS